انتخاب یک سیستم مناسب برای برنامهنویسی، یکی از تصمیمات حیاتی برای شروع یا ادامه این حرفه است. سیستمی که انتخاب میکنید، به طور مستقیم روی بهرهوری، سرعت و لذت شما از برنامهنویسی تاثیر میگذارد. در این مقاله، به بررسی عوامل مهم در انتخاب سیستم مناسب و ارائه راهکارهایی برای انتخاب بهترین گزینه میپردازیم.
در مرحله اول برای درک این موضوع که چه سیستم کامپیوتری مناسب برنامه نویسی است لازم است بدانید هر نوع از برنامه نویسی سیستم مورد نیاز متفاوتی نسبت به بخش دیگر دارد مثلا سیستم برنامه نویسی وب با سیستم مناسب برای برنامه نویسی دسکتاپ مانند ویندوز، لینوکس و مکینتاش متفاوت است.
برنامه نویسی چیست؟
برنامهنویسی به زبان ساده، هنر و علم ایجاد دستورالعملهایی است که به کامپیوتر میگوید چه کاری انجام دهد، این دستورالعملها به صورت کد نوشته میشوند که به کامپیوتر اجازه میدهند تا وظایف مختلفی را از سادهترین تا پیچیدهترین آنها انجام دهد.
علم برنامه نویسی شاخههای متفاوتی دارد که به طبع هرکدام از آنها نیازمند پیشنیازهای مختلفی درون یک کامپیوتر است به عنوان مثال یک برنامهنویسی گرافیکی و بازیسازی به سیستم قویتری نیاز دارد نسبت به برنامهنویسی وب.
نکته مهم دیگری که در انتخاب یا اسمبل یک کیس کامپیوتر برنامه نویسی دخیل است میزان کاربری شخص از آن است به بیانی دیگر بهتر است بدانید دقیقا چه انتظاراتی از سیستم خود دارید به عنوان مثال اگر برنامهنویسی را تازه شروع کردهاید یک کیس کامپیوتر ارزان قیمت نیز میتواند از پس شما بربیاید.
در ادامه مقاله راهنمای خرید بهترین کامپیوتر برای برنامه نویسی در سال 2024 به بررسی قطعات یک کیس کامپیوتر میپردازیم.
مادربرد مناسب برای برنامه نویسی
همانند نامش، مادربرد مادریک کامپیوتر است که وظیفه ارتباط میان تمامی قطعات کامپیوتر را برعهده دارد و انتخاب یک مادربرد مناسب اولین قدم برای انتخاب یک سیستم مناسب برنامه نویسی است.
سوکت پردازنده
سوکت پردازنده باید با پردازندهای که قصد استفاده از آن را دارید، سازگار باشد. پردازندههای intel core i7 و intel core i5 و Ryzen 5 و 7 AMD برای برنامهنویسی مناسب هستند البته اگر بودجه بالایی ندارید یا تازه کار هستید میتوانید از نسلهای پایینتر در core i3 استفاده کنید.
اسلاتهای رم
مادربرد باید اسلاتهای رم کافی و با سرعت بالا داشته باشد. حداقل ۸ گیگابایت رم برای برنامهنویسی توصیه میشود.
اسلاتهای توسعه
اسلاتهای توسعه مانند PCIe برای نصب کارت گرافیک، کارت شبکه و سایر کارتهای توسعه استفاده میشوند.
چیپست
چیپست مادربرد، بر قابلیتها و عملکرد آن تاثیر میگذارد. چیپستهای سری B و H اینتل و سری B AMD برای برنامهنویسی مناسب هستند.
پورتها
مادربرد باید پورتهای کافی برای اتصال دستگاههای مختلف مانند مانیتور، کیبورد، ماوس، هارد دیسک و فلش مموری داشته باشد.
معرفی مادربردهای فاطر
پردازنده مناسب برای برنامه نویسی
مهمترین قطعه در سیستمهای برنامه نویسی بی شک پردازنده است، پردازنده به عنوان قلب تپنده کامپیوتر وظیفه پردازش و محاسبات دقیق ریاضی را داراست و انتخاب یک پردازنده مناسب برای برنامه نویسی در روند کد نویسی، زمان انجام کار و در نهایت بر روی خروجی آن نیز تاثیر مستقیم دارد.
کامپایل سریعتر
پردازندههای قویتر میتوانند کدهای شما را سریعتر به زبان ماشین ترجمه کنند و زمان انتظار برای کامپایل را کاهش دهند.
پ.ن: کامپایل به زبان ساده به معنای تبدیل زبان انسان به زبانی قابل درک برای سیستم کامپیوتر است.
اجرای همزمان چندین برنامه
هنگام برنامه نویسی عموما چندین برنامه به صورت همزمان در حال اجرا هستند (ویرایشگر کد، مرورگر، ترمینال و ...). یک پردازنده قدرتمند به شما اجازه میدهد تا این برنامهها را به صورت روان اجرا کنید.
شبیهسازی و تست
اگر در زمینههایی مانند هوش مصنوعی یا یادگیری ماشین فعالیت میکنید، شبیهسازیها و تستهای سنگین به قدرت پردازشی بالایی نیاز دارند.
با توجه به موارد گفته شده، پردازنده مناسب برنامه نویسی و پیشنهادی ما در مرداد ماه 1403 پردازنده core i5 12400 است که میتواند از پس نیازهای برنامهنویسان بربیاید و گزینه مناسبی خواهد بود.
جالب است بدانید این مدل از پردازنده یکی از مدلهای بسیار محبوب برای افرادیست که قصد اسمبل کیس گیمینگ ارزان را دارند.
بهترین ظرفیت رم برای برنامه نویسی
در انتخاب حافظه رم (RAM) مناسب برای برنامهنویسی نکاتی وجود دارد که رعایت آن الزامی است.
اولین و مهمترین آن نوع برنامه نویسی نظیر برنامهنویسی وب، برنامهنویسی اندروید و ios یا برنامهنویسی بازیهای ویدیوئی است که هر کدام نیازمند حداقل حافظه موقت RAM هستند، برنامه نویسیهای سنگینتر نیازمند میزان رم بالاتر هستند.
دومین نکته مهم در انتخاب حافظه رم نرم افزارهای مورد استفاده و پروژههای شخص است که در این انتخاب تاثیرگذار است به طبع هرقدر نرم افزارهای مورد استفاده سنگینتر باشند میزان رم مورد نیاز نیز بالاتر خواهد بود.
لازم به ذکر است درحال حاضر برای برنامه نویسیهای نیمه سنگین حافظه ذخیره سازی (RAM) با ظرفیت 16 یا 32 گیگابایت از نوع DDR4 کافی خواهد بود.
هارد و SSD مناسب برای برنامه نویسی
انتخاب هارد دیسک (HDD) و حافظه (SSD) مناسب برای برنامهنویسی، تاثیری مستقیم بر سرعت و کارایی سیستم شما دارد، در ادامه به بررسی دقیقتری از تفاوتها و ویژگیهای هر کدام از این نوع حافظهها میپردازیم.
هارد دیسک (HDD)
مزایا: ظرفیت بالا، قیمت پایین
معایب: سرعت پایینتر نسبت به SSD، مصرف انرژی بیشتر، حساسیت بالا به ضربه
کاربرد این نوع از حافظهها در برنامه نویسی به ذخیره فایلهای بزرگ جهت آرشیو خلاصه میشود.
حافظه (SSD)
مزایا: سرعت بسیار بالا، مصرف انرژی کمتر، دوام بیشتر، بیصدا
معایب: قیمت بالاتر نسبت به HDD و امکان ریکاوری کمتر نسبت به HDD
کاربرد این نوع از حافظه امروزه عمدتا در استفاده از نرمافزارهای کاربردی، پروژههای فعال، و فایلهایی که به سرعت خواندن و نوشتن نیاز دارند مناسب است.
امروزه میتوان اذعان داشت که برای داشتن یک کامپیوتر برنامهنویسی استفاده همزمان از حافظه SSD و حافظه HDD میتواند ترکیب بسیار مناسبی باشد.
لازم به ذکر است اگر قصد اسمبل یک کیس کامپیوتر برنامه نویسی ارزان را دارید میتوانید از حافظه HDD صرف نظر کرده و از حافظههای SSD استفاده کنید. همواره باید به طول عمر قطعات و عمر مفید آنها نیز توجه داشت به این دلیل که در بعضی مواقع تعمیر قطعات سخت افزاری به ویژه SSD ها کار ناممکن و هزینه بر خواهد بود.
کارت گرافیک مناسب برای برنامه نویسی
همواره داشتن یا نداشتن کارت گرافیک یکی از اساسیترین سوالاتی بوده است برای کسانی که به تازگی قصد یادگیری برنامه نویسی را دارند ، این افراد اگر قصد اسمبل کامپیوتر کامل ارزان یا حتی خرید یک کیس اسمبل شده ارزان را داشته باشند بهتر است بدانند علم برنامه نویسی به حافظه رم و پردازنده متکی است پس نیاز چندانی به کارت گرافیک پرقدرت وجود ندارد.
اما چه زمانی در برنامه نویسی به کارت گرافیک نیاز است؟
انتخاب کارت گرافیک به نیازهای خاص شما بستگی دارد به بیانی دقیقتر اگر در حوزههای یادگیری ماشین، توسعه بازی یا ویرایش ویدیو فعالیت میکنید، به یک کارت گرافیک قویتر نیاز خواهید داشت اما اگر فعالیت شما فقط به کدنویسی و برنامه نویسیهای سادهتر خلاصه میشود همان کارت گرافیک آنبورد روی مادربرد کافی است.
از طرف دیگر کسانی که به دنبال خرید کیس گیمینگ ارزان هستند و قصد دارند با آن برنامه نویسی نیز انجام دهند با آن کارت گرافیک پایین رده که روی سیستم انتخابی وجود دارد قطع به یقین میتوانند در کنار گیم زدن برنامه نویسی نیز انجام دهند.
سیستم مناسب برای برنامه نویسی اندروید و IOS
انتخاب سیستم مناسب برای برنامه نویسی اندروید و iOS، یکی از تصمیمات مهم برای شروع این مسیر است. سیستم شما به عنوان ابزار اصلی برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل، نقش بسیار مهمی ایفا میکند.
برای بررسی سیستم مناسب برای برنامه نویسی اندروید و ios در ابتدا باید زبان برنامه نویسی و محیطهای توسعه این شاخه از برنامه نویسی را بهتر بشناسیم، در ادامه به مهمترین آنها میپردازیم.
محیط توسعه برای اندروید Android Studio است که آن محیط اصلی برنامه نویسی حوزه اندروید است که دارای ابزارهای قدرتمند برای کدنویسی، اشکالزدایی و تست برنامهها است، در مقابل محیط توسعه برای برنامه نویسی ios کمپانی اپل، Xcode است.
زبان برنامه نویسی موبایل در بستر اندروید همواره java بوده است که طی سالهای گذشته زبان برنامه نویسی جدیدی به نام Kotlin ساخته شده که از سمت گوگل نیز به طور کامل پشتیبانی میشود، در ادامه نیز زبان برنامه نویسی ios، در حال حاضر swift نام دارد.
گذشته از اینها حداقل سیستم مورد نیاز برای برنامه نویسی موبایل شامل موارد زیر است؛
مادربرد را میتوان از برندهای مختلف در مدل های H510 و H610 انتخاب کرد.
پردازنده را باید از حداقل مدلهای intel core i5 در نسلهای 10 به بالا انتخاب کرد.
حداقل حافظه RAM مورد نیاز نیز 8 گیگابایت خواهد بود اما بهتر است از ظرفیت 16 گیگابایت استفاده شود.
کارت گرافیک بهتر است اگرواقعا کارت گرافیک آنبرد از پس نیاز شما بر نمیآید، حداقل 8 گیگابایت ظرفیت VRAM داشته باشد اما در پروژههای کوچکتر همان گرافیک آنبورد کافیست.
سیستم مناسب برای برنامه نویسی تحت وب
برنامهنویسی تحت وب به فرایند طراحی، توسعه و نگهداری وبسایتها و اپلیکیشنهای وب اطلاق میشود که خود شامل دو بخش اصلی است.
- برنامه نویسی فرانت اند (Front-End)
این نوع از برنامه نویسی وب که شامل سه دسته اصلی HTML ،CSS و JavaScript است مخصوص به فضایی است که کاربر میتواند آن را ببینید و مستقیما با آن تعامل کند.
- برنامه نویسی بک اند (Back-End)
این نوع از برنامه نویسی با زبانهایی نظیر Python، PHP، Java، و Node.js مختص به بخشهایی از وبسایت که کاربر قادر به دیدن آنها نیست. این قسمت مسئول پردازش دادهها و دیتا بیس وبسایت است.
از کاربردهای اصلی برنامه نویسی تحت وب میتوان به طراحی وبسایتهای کاربر پسند و کاربردی،
ساخت اپلیکیشنهایی که بر بستر وب کار میکنند و ارائه محتوای دینامیک و تعامل با کاربر اشاره داشت.
برای شروع کار برنامه نویسی تحت وب در صورت کمبود بودجه میتوان از یک کامپیوتر کامل ارزان و یا کیس اسمبل شده ارزان با مشخصات مادربرد H610 با کارت گرافیک آنبرد و یک پردازنده core i5 نسل 10 به همراه 8 گیگابایت حافظه RAM و 500 گیگابایت حافظه SSD استفاده کرد، این سیستم از پس تمامی تسکهای برنامه نویسی تحت وب بر خواهد آمد.
نتیجه گیری
با توجه به موارد گفته شده سیستمهای کامپیوتری مناسب برنامه نویسی در 90 درصد مواقع حتی نیاز اساسی به کارت گرافیک ندارند و برای شروع برنامه نویسی اگر قصد اسمبل کیس داشته باشید عمدتا نیاز به بودجه بالایی نخواهید داشت و اگر هم قصد خرید کامپیوتر کامل ارزان را داشته باشید نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید طول عمر قطعات سخت افزاری کیس خواهد بود.
در برنامه نویسیهای پیشرفتهتر اما باید از قطعات بهروزتر استفاده کنید که قدرت پردازشی بالاتری داشته باشد و از پس تمامی وظایف در برنامهنویسی بر بیاید.
اما نکتهای که در حوزه برنامه نویسی متاسفانه چندان به آن توجه نمیشود اقلام مورد نیاز تمامی برنامه نویسان است که قطعا و قطعا در روند کاری آنها و نتایج به دست آمده تاثیرگذار خواهد بود.
1.مانیتور
مانیتور با سایز بالای 24 اینچ باعث میشود پس از گذشت ساعتها از فعالیت برنامه نویسی و کدنویسی چشمان شخص دچار خستگی کمتری شود و ساعتهای طولانیتری مشغول انجام برنامه نویسی باشد.
معرفی مانیتورهای فاطر
.کیبورد
برنامه نویسی بیش از هر چیز دیگری نیازمند یک کیبورد ارگونومیک با کیفیت است. به عنوان مثال زمانی که یک برنامه نویس وب ساعتها در حال نوشتن کدهای مختلف و طراحی وب سایت است نیاز به کیبوردهای نیمه مکانیکی دارد که هم کاربری مناسبی برای استفاده طولانی مدت داشته باشد هم قابلیتهای مضاعفی نظیر ماکرو نویسی.
.قهوه ساز
سلاح مخفی برنامهنویسان حرفهای را میتوان کافئین و به خصوص قهوه دانست در این باره نیز مقاله خود را با یک اصطلاح معروف به پایان میرسانیم که میگوید؛
یک برنامه نویس هست و یک فنجان قهوه :)))
معرفی کیبوردهای فاطر
محتوای این صفحه چقدر برای شما مفید بود؟
بهمون ستاره بده!
میانگین امتیاز: 4.6 / 5. تعداد 19
هنوز به این نوشته امتیازی ندادید!