بنچمارک چیست؟
بر اساس توصیف دیکشنری آکسفورد، بنچمارک چیزی است که قابل اندازهگیری باشد و بتوان آن را به عنوان معیاری برای سنجش چیزهای دیگر استفاده کرد.
بر اساس توصیف شرکت Bain & Company به عنوان یکی از بزرگترین شرکتهای بینالمللی مشاوره مدیریت، بنچمارک گرفتن یعنی مقایسهی عملکرد و کارایی محصولات و فرآیندهای خود با دیگران که فعالیت مشابهی را انجام میدهند.
در دنیای تکنولوژی، بنچمارک یک نرمافزار است عملکرد یک سختافزار یا یک سیستم را آزمایش میکند. به طور مثال یک پردازنده در چه مدت، یک کار خاصی را پردازش میکند. در بنچمارکها، شرایط رو طوری طراحی میکنند که همه چیز یکسان باشد. به طور کلی، بنچمارک یک سیستم نمرهدهی برای قطعات و سیستمهای مختلف است.
بنچمارک 3DMark Wild Life
3DMark Wild Life یکی از بهترین و معروفترین آزمونها است که برای ارزیابی سیستم های کامپیوتری استفاده میشود و توسط میلیونها کاربر، صدها سایت بررسی سختافزار و بسیاری از شرکتهای فناوریِ پیشرو در جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
توسعهی این برنامه بر عهده شرکت Futuremark قرار دارد. 3DMark Wild Life برای ارزیابی عملکرد سیستمها با قابلیتهای گرافیکیِ بالا استفاده میشود. این برنامه به مدت یک دقیقه اجرا میشود و توانایی دستگاه را برای ارائهی سطوح بالای عملکرد، برای مدت زمان کوتاهی اندازهگیری میکند. با استفاده از یک سری آزمونهای گرافیکیِ مختلف، عملکرد گرافیکی سیستم را مورد سنجش قرار میدهد و نمره ای برای عملکرد کلی سیستم ارائه میدهد. نمرههای بالاتر، نشانگر عملکرد بهترِ سیستم، در پردازش گرافیکی هستند. این امتیاز بر اساس تست کردن جامع پردازنده و قدرت کارت گرافیک میباشد که متناسب با بازیهایی طراحی شده است که فشار زیادی بر روی پردازنده و گرافیک، به طور همزمان، در مدت زمان کوتاهی، میآورند. که در نهایت پس از پایان مراحل تست، این امتیاز در اختیار شما قرار میگیرد. API مورد استفاده در این بنچمارک، Vulkan و میزان رزولوشن هم 1440 × 2560 یا همان Quad HD است.
تستهای بنچمارک 3DMark Wild Life
تست 3DMark Wild Life شامل صحنههای متعدد با تغییرات در میزان هندسه، نورها و جلوههای پس از پردازش است. ستون فقرات آزمون، یک رندر معوق با حذف نور خوشهای است. صحنهها از هندسه شفاف به شکل ابرها، گرد و غبار و ذرات روشن استفاده می کنند. منبع اصلی روشنایی، نور جهتدار است که ایجاد سایه میکند. نوزهای بدون سایه نیز به روشنایی کمک میکنند. اثرات پس پردازش، شامل بلوم، اعوجاج گرما، حجم روشنایی و عمق میدان است.
نحوه سیستم امتیازدهی 3DMark Wild Life
نمره این آزمون، بر اسا عملکرد سیستم در میزان فریمدهی است. هرچه عملکرد یک سیستم بهتر باشد، امتیاز بالاتری دریافت خواهد کرد.
ردهبندی بنچمارک 3DMark Wild Life
جدول ردهبندی بنچمارک 3DMark Wild Life را با پردازنده Intel Core i9 11900K و کارت گرافیک Nvidia RTX 3060Ti مشاهده میفرمائید. نکته حائز اهمیت، استفاده از مادربرد Fater H510M-K است. اکثر مادربردهای شرکت کننده در این جدول ردهبندی، از سری Z هستند که مادربردهای بالارده و گرانقیمتی هستند. شرکت فاطر با مادربرد اقتصادی Fater H510M-K، توانست عملکردی عالی را در این بنچمارک ارائه دهد. این نشان از کیفیت بالای متریال موجود در مادربرد Fater H510M-K را دارد.
قطعات مورد استفاده در بنچمارک 3DMark Wild Life
کیس: Fater FG-790m
مادربرد: Fater H510M-K
پردازنده: Intel Core i9 11900K
رم: G.SKILL 2x 32GB
کارت گرافیک: Nvidia RTX 3060Ti
اس اس دی: addlink M.2 256GB
واتر کولر: Fater FW-240R2B1
پاور: Fater TX1000M
لینکهای 3DMark Wild Life
تاریخ تست بنچمارک: 17 تیر 1402
مقاله قبلی
کسب رتبه اول در بنچمارک 3DMark Fire Strike Ultra با مادربرد فاطر Fater H510M-K
مقاله بعدی
کسب رتبه اول در بنچمارک 3DMark Wild Life Extreme با مادربرد فاطر Fater H510M-K